Zaglavlje sajta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponzori

Linkovi

28-02-2009, Niš
PRVENSTVO SRBIJE ZA KADETE I
TURNIR "MLADOST EVROPE"

Kliknite za veci prikazProteklog vikenda u Nišu su održana dva velika takmičenja u džudou – 28. februara Prvenstvo Srbije za kadete, a dan kasnije veliki međunarodni turnir pod nazivom „Mladost Evrope”, na kome su se nadmetali pioniri i juniori.

Na prvenstvu države, koje je ujedno bilo i izborno takmičenje za reprezentativni nastup na Olimpijskim igrama mladih u Finskoj, nastupila su četiri takmičara Dinama. U konkurenciji 193 najbolja kadeta u Srbiji, iz 32 kluba, neprikosnoveni su bili Jelena Dukić (do 57 kg) i Predrag Nikolajević (55 kg), koji su osvojili zlatne medalje i na dobrom su putu da nastupe i u Finskoj. Miloš Pavić i Marko Milekić plasirali su se na peta mesta u svojim kategorijama. Dukićevu i Nikolajevića već narednog vikenda očekuje nastup za reprezentaciju Srbije na A-turniru u Zagrebu. Trener Ljubomir Stanišić smatra da takmičari Dinama u glavnom gradu Hrvatske mogu da postignu dobar rezultat i da učvrste svoju poziciju u reprezentaciji.

Na turniru „Mladost Evrope” nastupilo je 15 juniora i pionira Dinama. U konkurenciji 483 takmičara iz 37 evropskih klubova Dinamo je bio najuspešniji. Osvojio je osam zlatnih, tri srebrne i tri bronzane medalje, kao i pehar za najuspešniju ekipu.

Pančevci su bili superiorni naročito u mečevima protiv rivala iz Bugarske i Rumunije, koji su nastupali za reprezentacije svojih zemalja. Zahvaljujući prikazanoj veštini i borbenosti Dinamo je dobio poziv za nastup u Bugarskoj. Zlatne medalje su osvojili: Marko Sarić, Aleksa Stojadinov, Milan Kajganić, Miloš Mrkonjić, Andrea Stojadinov, Sara Slavković, Milica Momirov i Marijana Nikolajević. Srebrnim odličjima su se okitili: Milica Reljić, Mladen Bulja i Ivan Ostojić, a bronzanim: Dušan Pavić, Boško Borenović i Nemanja Ruso.

nazad


 

 

 

Copyright Džudo klub "Dinamo" ................................................................ ...................................................................................... .Design by Svetlana & Borjan