Zaglavlje sajta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponzori

Linkovi

2008-06-07, Rijeka

Internacionalni turnir „Sveti Vid”

Pančevci oduševili Riječane

 

Džudisti i džudistkinje pančevačkog Dinama bili su najbolje plasirana ekipa na internacionalom turniru „Sveti Vid”, koji je održan prošlog vikenda u Rijeci. U konkurenciji 504 takmičara iz 49 klubova Pančevci su trijumfovali, ispred ekipa iz Ukrajine, Češke, Mađarske, Slovenije, Italije, BiH, Crne Gore, Austrije i Hrvatske.

U konkurenciji pionira, kadeta, juniora i seniora borci iz Dinama su reprezentujući srpski džudo osvojili 20 medalja pa su na kraju takmičenja proglašeni za najuspešniju ekipu na turniru. Zaista je bilo zadovoljstvo gledati mlade takmičare Dinama, koji su mamili aplauze publike tokom svojih nastupa. Čak je i jedan od hrvatskih selektora, dobar poznavalac pančevačkog džudoa, poželeo da krajem meseca reprezentativci iz Pančeva dođu u Split na zajedničke pripreme s kadetima iz Hrvatske. Posle izuzetnog nastupa u Rijeci, DŽK-u Dinamo stigli su brojni pozivi za gostovanja širom Evrope.

Najsjajnija odličja osvojili su: Aleksa Dukić, Milica Reljić, Jelena Dukić (dve), Milan Kajganić, Nemanja Ruso, Kosta Ilijin i Marko Milekić. Srebrna odličja zaslužili su: Aleksa Dukić, Miloš Markov, Predrag Nikolajević, Matija Glušac, Ivan Ostojić i Miloš Pavić, a bronzana: Milica Reljić, Aleksa Stojadinov, Boško Borenović, Miloš Pavić, Ivan Ostojić i Kosta Ilijin. Odlične nastupe imali su i Marija Savin i Marko Sarić, pioniri koji su debitovali na ovako velikim turnirima.

– Sve je zaista bilo na vrhunskom nivou. Nosimo samo najlepše utiske iz Rijeke. Posebno mi je drago što su naši takmičari dostojno reprezentovali Srbiju i što je Dinamo opet bio najuspešnija ekipa – istakao je Ljubomir Stanišić, sportski direktor DžK-a Dinamo.

Ljubitelje džudoa posebno ohrabruje činjenica da su u Rijeci odlično radili takmičari koji će učestvovati na Prvenstvu Evrope.

 

nazad


 

 

 

Copyright Džudo klub "Dinamo" ................................................................ ...................................................................................... .Design by Svetlana & Borjan