Zaglavlje sajta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponzori

Linkovi

2008-11-15 Prvenstvo Evrope za veterane

Slavko StanišićPrag je 15. novembra bio centar evropskog džudoa. U glavnom gradu Češke okupili su se najbolji majstori ovog sporta, koji su dominirali na Starom kontinentu krajem prošlog i početkom ovog veka. Poziv za učešće na ovom velikom takmičenju dobio je i naš sugrađanin Slavko Stanišić, džudo šampion koji je doskora izlazio na megdane seniorima, takmičio se za ekipu JK Dinamo, ali je radio i mečeve u pojedinačnoj konkurenciji.

Slavko se dugo pripremao za ovaj nastup i jedva je čekao da sjajnu karijeru kruniše u Pragu. Znao je da samo on u ovom trenutku može da napravi veliki rezultat, a onda umalo da ne otputuje u jedan od najlepših gradova Evrope – na dan njegovog polaska bio je otkazan let za glavni grad Češke. Ni tada se nije predavao. Otputovao je sutradan i nije mogao da nastupi u svojoj starosnoj kategoriji, pa je na sopstvenu odgovornost od organizatora zatražio da se nadmeće u mnogo jačoj grupi. Uspeo je i u ovoj svojoj nameri i opravdao je svoje učešće na ovom takmičenju. Odradio je pet veoma teških mečeva i osvojio bronzanu medalju.

Slavko Stanišić još jednom je ušao u istoriju džudo sporta. Njegov rezultat sigurno će biti vodilja nekim novim klincima koji u stopu prate svog idola na tatamiju.

nazad

 

Copyright Džudo klub "Dinamo" ................................................................ ...................................................................................... .Design by Svetlana & Borjan