Zaglavlje sajta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponzori

Linkovi

2008-11-20 PANČEVO

img0Prošlog vikenda počela je prvenstvena trka za bodove u Prvoj saveznoj džudo ligi Srbije. U ekipnoj konkurenciji najboljih timova koje naša zemlja trenutno ima DŽK Dinamo je vrlodobro započeo šampionat. Pančevo je bilo domaćin tromeča u okviru prvog kola i u Hali sportova na Strelištu gostovale su ekipe Bezbednosti iz Novog Sada i Panikopa iz Brusa.

Mnogo iskusnijim gostima suprotstavila se mlada ekipa Dinama, sastavljena uglavnom od kadeta i juniora. Jedini iskusniji borci bili su Vladimir Gašpar i Marjan Radanov. Prvi meč koji su gledaoci mogli da vide 20. novembra bio je susret između Dinama i Bezbednosti. Prikazane su odlične i neizvesne borbe, a gosti su imali više sreće, pa su trijumfovali s 9:5. Samo jedna img1borba delila je Dinamo od trijumfa. Mladi Ostojić je imao pobedu u rukama protiv iskusnog Savića, ali je sudija na kraju meča dodelio poene gostujućem takmičaru. Pobede za Pančevce ostvarili su Ilijević i Mrkonjić, Došen se izborio za nerešen rezultat, dok su Mijović, Burić i Sekulić bodove prepustili gostima.

Drugi meč odradili su Bezbednost i Panikop. Pobednika nije bilo (7:7), a presudili su tehnički poeni (30:23) u korist tima iz Brusa. U trećem duelu mladi takmičari Dinama krenuli su snažno protiv rivala iz Panikopa. Kao da su prebrodili tremu i stekli samopouzdanje, u prve četiri borbe briljirali su: Nikolajević, Ostojić, Cvjetičanin i Gašpar. Pobedili su svoje protivnike i tako svom timu obezbedili nedostižnu prednost. Pobedom u poslednjoj borbi Mrkonjić je img2osvojio i deseti poen za Dinamo, dok su džudistima iz Brusa pripala samo četiri poena, u kategorijima do 90 i do 100 kg.

Naredno kolo Prve savezne lige biće održano u nedelju, 30. novembra. Ekipa Dinama ide u Sremsku Mitrovicu, gde će odmeriti snagu s domaćim Sirmijumom i Proleterom iz Zrenjanina, zvaničnim prvakom države, koji je prošle sezone izgubio samo od džudista iz našega grada.

nazad

Copyright Džudo klub "Dinamo" ................................................................ ...................................................................................... .Design by Svetlana & Borjan