Zaglavlje sajta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponzori

Linkovi

Grb PANČEVA28.03.2009., PANČEVO

Ekipni turnir u organizaciji
DžK-a "DINAMO"

II TROFEJ GRADA PANČEVA

SudijeProtekli vikend u našem gradu protekao je u znaku džudoa i DžK-a "Dinamo". Jedan od najpopularnijih i najuspešnijih sportskih kolektiva koji bitiše na obalama Tamiša 28. marta je, drugi put, organizovao veliki turnir pod nazivom „Trofej grada Pančeva”. Ovogodišnje ekipno nadmetanje mladih džudista okupilo je pod svodovima Hale sportova na Strelištu 165 boraca iz 11 timova. Pored ekipa iz naše zemlje takmičili Smotra učesnikasu se i momci iz Rijeke, Nikšića, Podgorice i Prilepa. Organizacija takmičenja prošla je na najvišem nivou, a da su u Pančevu imali zaista lep prijem potvrdili su i sami učesnici. Turnir je svečano otvorio Nikola Damnjanović, član Gradskog  veća zadužen za omladinu i sport, a posle defilea svih ekipa, na četiri borilišta u Hali sportova, počela su i žestoka nadmetanja. Solidan broj gledalaca mogao je da uživa u prikazanim mečevi ma. Svi prijatelji sporta u našeTrofeji za najboljem gradu viseli su na delu budućnost džudoa i potencijalne učesnike Olipmijskih igara. I sve je zaista bilo – džudo. Takmičari su nastojali da pruže maksimum, treneri su se trudili da postave najbolje ekipe, a sudije su delile pravdu po savesti... Tokom čitavog turnira za goste je bilo postavljeno okrepljenje. Čak smo probali i domaću jabukovaču, namenjenu isključivo prijateljima džudoa i "Dinama", s etiketom „Trofeja grada Pančeva” (svaka čast, predsedniče, prim. aut.). Posle pravih, muških borbi, u finale su se plasirale ekipe "Dinama" i "Akademika" iz Nikšića. Završnica takmičenja protekla je u viteškom nadmetanju. Džudisti iz našega grada, predvođeni Ljubomirom Stanišićem, osvojili su prvo mesto. Ekipa je nastupala u sastavu: Filip Rinkovec, Milan Savin, Aleksa Dukić, Marko Sarić, Aleksa Stojadinov, Milan Kajganić, Dušan Pavić, Predrag Nikolajević, Marko Milekić, Miloš Pavić, Uroš Ćirić i Miloš Markov.
Pobednička ekipa - DINAMO Pančevo


Rezultat finalnog meča:

Dinamo : Akademik 55:47

Rezultati finalnih borbi:

- 28 kg, Filip Rinkovec - Aleksandar Golubović 10:0
- 31 kg, Milan Savin - Radoica Maraš 0:10
- 34 kg, Aleksa Dukić - Đorđe Vujadinović 10:0
- 38 kg, Marko Sarić - Vasilije Perunović 0:0
- 42 kg, Aleksa Stojadinov - Nikola Gardašević 0:10
- 46 kg, Milan Kajganić - Đorđe Perućiva 0:7
- 50 kg, Dušan Pavić - Vuk Nikčević 0:10
- 55 kg Predrag Nikolajević- Marko Krivokapić 10:0
- 60 kg Marko Milekić - Danilo Pantić 5:0
- 66 kg Miloš Pavić - Boško Tadić 10:0
- 73 kg Uroš Ćirić - Slobodan Miletić 0:10
+ 73 kg Miloš Markov - Vuk Nikolić 10:0

Najbolji takmičar - Predrag NIKOLAJEVIĆZa najboljeg takmičara na turniru proglašen je Predrag Nikolajević, koji je pred svojim navijačima prosto briljirao u svim borbama.

Konačan plasman ekipa:

1. DINAMO, Pančevo
2. AKADEMIK, Nikšić
3. PODGORICA 1, Podgorica
4. KLISA, Novi Sad
5. PROLETER, Prilep i MLADOST, Bečej i LSK

Velike zasluge za odličnu organizaciju turnira imaju svakako i roditelji mladih džudista koji su uvek bili na usluzi gostima, ali i Dragoljub Stevčić, potpredsednik, i Dragan Milošević, predsednik DžK-a Dinamo. Sve konce je naravno i ovoga puta vukao Ljuba Stanišić, koji je pravu podršku imao i u prvom operativcu kluba Petru Ilijinu. Generalni sponzor „Trofeja grada Pančeva” bila je firma Kutko”, a veliku pomoć su pružili i: Grad Pančevo, „Dunav osiguranje”, „ST promet”, „Rohe”, restoran „Mali raj” i JKP „Zelenilo”.

Izgled medalja
Medalje Trofeja grada Pančeva za 2009. godinu

 

 

 animacija medalja

nazad


 

 

 

Copyright Džudo klub "Dinamo" ................................................................ ...................................................................................... .Design by Svetlana & Borjan