Zaglavlje sajta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponzori

Linkovi

03 i 04-04-2010, Sarajevo, BiH
EVROPSKI KUP ZA SENIORE

U Sarajevu je tokom vikenda održan Kup Evrope za seniore. Među pretstavnicima Srbije bio je i džudista DžK Dinamo, Predrag Nikolajević. Mladi Nikolajević (60 kg) je imao četiri borbe. U prvom kolu pobedio je belgijskog takmičara Wyns Senne-a, u drugom kolu domaćeg takmičara Zahirović Aladina i u trećem kolu slovenačkog takmičara Trbovc Matjaža. U finalu se se sastao sa ruskim takmičarem Muslimov Arturom. Nakom 5 minuta borbe ruski takmičar je pobedio na poene. Ovo je još jedan veliki uspeh džudiste Dinama, posebno ako se ima u vidu da je on tek od ove godine postao junior i da je deset godina mlađi od iskusnog ruskog takmičara.
Pre nekoliko godina, na Prvenstvu Evrope u džudou u Beogradu, mladi Nikolajević je imao čast da bude među izabranom decom iz džudo klubova Srbije i da upravo svom sadašnjem protivniku nosi opremu do borilišta. Teško da je neko mogao i pomisliti da će Predrag već sada toliko napredovati i pobeđivati i nosioce evropskih i svetskih medalja (to su i belgijski i slovenački takmičar). Imajući u vidu Peđin odnos prema radu nije daleko dan kada će se i na njegovim grudima naći neka od tih medalja. Nadamo se da će biti i zlatnoga sjaja. Podsetimo još jednom one koji to ne znaju Peđa je ove godine postao seniorski šampion države. Bravo Peđa!

TABELA SA REZULTATIMA

nazad


 

 

 

Copyright Džudo klub "Dinamo" ................................................................ ...................................................................................... .Design by Svetlana & Borjan