Zaglavlje sajta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponzori

Linkovi

14-04-2012, Budimpešta (HUN)
25. KUP BUDIMPEŠTE

Prvog dana međunarodnog džudo turnira "25. BUDAPEST KUPA" u Budimpešti nastupalo je i 6 takmičara DžK "DINAMO", dvoje mlađih pionira Vuk Košić (-38 kg) i Nikola Dostić (-45 kg) i četvoro kadeta Valentina Selimanović (-48 kg), Aleksa Stojadinov (-60 kg), Milan Kajganić (-66 kg) i Mladen Bulja (+90 kg). Ekipu su predvodili Siniša Košić i Nikola Stojadinov. Učestvovalo je 10 zemalja: Češka, Hrvatska, Moldavija, Poljska, Rumunija, Slovačka, Srbija, Švajcarska, Ukrajina i domaćin Mađarska. U pauzi između nastupa kadetaimlađih pionira održan je revijalni meč seniora Japana i Mađarske.

Pregled osvojenih medalja:

Mlađi p
ioniri (U13)

Bronzana: Nikola Dostić (-45 kg)

Kadeti (U17)

Srebrna: Aleksa Stojadinov (-60 kg)

Peto mesto je osvojio Vuk Košić (-38 kg, Mlađi pioniri) koji je uz malo više sreće trebao osvojiti medalju u izuzetno brojnoj kategoriji od čak 43 takmičara. Od šest borbi dobio je četiri, a dve izgubio na preglasavanje sudija koje je u najmanju ruku, po rukovodstvu naše ekipe, bilo problematično. Nikola Dostić je takođe imao šest mečeva. Na putu do bronzane medalje ostvario je 5 pobeda uz jedan poraz na poene. Aleksa Stojadinov je do medalje imao pet borbi. U finalu je praktično ispustio zlato dozvolivši protivničkom takmičaru da uhvati kontra zahvat, koji je potom zadržao do kraja meča. Mladen Bulja (+90 kg) je zauzeo sedmo mesto (jedna pobeda i dva poraza).

nazad


 

 

 

Copyright Džudo klub "Dinamo" ................................................................ ...................................................................................... .Design by Svetlana & Borjan