Zaglavlje sajta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponzori

Linkovi

15/16-06-2013, Györ (HUN)
U15 EUROPEAN CUP

U sportskom centru Magvassy Mihály u Đeru održan je 6. EJU kup za starije pionire pod imenom "MIKLÓS VÁGI MEMORIAL". Nastupilo je oko 350 starijih pionira iz oko 60 klubova iz 11 zemalja, među kojima je bilo i troje džudista DžK "DINAMO", predvođenih trenerom Milenkom Krajnovićem. Prvog dana turnira nastupali su dečaci u kategorijama -36, -40, -45, -50, -55 kg i devojčice u kategorijama -36, -40, -44, -48 kg. Dinamovci su osvojili 2 zlatne medalje. U kategoriji -44 kg za devojčice, Andrea Stojadinov je osvojila zlatnu medalju ostvarivši 4 efektna ipona i to sve protiv mađarskih takmičarki, među kojima je bila i prvakinja Mađarske. U kategoriji -50 kg za dečake, Rinkovec Filip je takođe osvojio zlato. U eliminatornim borbama pobedio je iponima Poljaka, Mađara, još jednog Poljaka. U polufinalu Čeha, takođe iponom, da bi u finalu na poene (yuko) pobedio Gruzijca.

Pregled osvojenih medalja:

Devojčice (U15)

Zlatne: Stojadinov Andrea (-50 kg)


Dečaci (U15)Rinkovec Filip

Zlatne: Rinkovec Filip (-50 kg)


U kategoriji -55 kg nastupao je Dostić Nikola. Nikola je imao težak žreb. U prvom kolu sastao se sa prvakom Mađarske koji je na kraju bio drugi. U repesažu, i pored dobre borbe, poražen je od Rumuna.

nazad


 

 

 

Copyright Džudo klub "Dinamo" ................................................................ ...................................................................................... .Design by Svetlana & Borjan