Zaglavlje sajta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sponzori

Linkovi

2008-08-02, Rumunija, Turn Severin

Prvenstvo Balkana za kadete

 

Džudo šampionat Balkana u konkurenciji kadeta i kadetkinja održan je prošlog vikenda u Turn Severinu (Rumunija). U sastavu reprezentacije Srbije borili su se i Pančevci: Marijana i Predrag Nikolajević i Ivan Ostojić (članovi DžK-a Dinamo) i Bojan Došen iz DžK-a Pančevo.

Najveći uspeh ostvario je Bojan Došen, koji se nadmetao u konkurenciji do 81 kg i osvojio je najsjajnije odličje. Šampion Balkana postao je tako što je sve svoje protivnike savladao iponom, sa po 10:0. Pred talentovanim Pančevcem redom su padali takmičari iz Turske, Rumunije, Grčke, BiH i ponovo Rumunije. Ova medalja je najbolja satisfakcija za Bojana, kome je na Evropskom prvenstvu odličje bukvalno oteto zbog grubih sudijskih grešaka. Ovog puta nije bilo nikakvih nepravdi, pa je zasluženo stigao do titule najboljeg džudiste na Balkanu.

Odlična je bila i Marijana Nikolajević, koja je u konkurenciji do 57 kg zaslužila bronzano odličje. Ovim uspehom još jednom je dokazala da može da postiže odlične rezultate i protiv protivnica koje se uveliko takmiče i na svetskim i evropskim šampionatima. Sada je očekuju pripreme za odlazak na Prvenstvo Evrope za juniorke. Peta mesta su zauzeli Predrag Nikolajević i Ivan Ostojić.

Reprezentacija Srbije u Rumuniji je osvojila 20 medalja.

 

nazad


 

 

 

Copyright Džudo klub "Dinamo" ................................................................ ...................................................................................... .Design by Svetlana & Borjan